Skip to main content
Számvitel

EKHO, KATA, SZOCHO – COVID-19. járvány idején

By 2020.04.28.Nincs hozzászólás2 perc olvasási idő

Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás tekintetében fizetendő ún. „ekhoalap” összege után 15,5 % ekhót kell megfizetni.

A főállású kisadózó e jogállásának időtartama alatt biztosítottnak minősül, a társadalombiztosítás ellátásairól és a magánnyugdíjra jogosultakról szóló törvényben meghatározott valamennyi ellátásra jogosultságot szerezhet, ezen ellátások számításának alapja havi 102 000 forint, magasabb összegű tételes adó fizetése esetén 170 000 forint. Az adó mértéke az adó alapjának 11 százaléka és az adóelőleg is 11 %-ra csökken az eddig általában fizetett 12 %-ról.

A szociális hozzájárulási adó mértéke az adóalap 15,5 százaléka lesz, a béren kívüli juttatások, a béren kívüli juttatásnak nem minősülő egyes meghatározott juttatások és a kamatkedvezményből származó jövedelem esetén a juttatások adóalapként meghatározott összegének 15,5 százalékra csökken.

A fenti tájékoztatóban lévő engedmények számos lehetőséget biztosítanak a vállalkozások számára, hogy a veszélyhelyzet okozta gazdasági nehézségekből talpra álljanak és folytathassák tevékenységeiket.

Szólj hozzá

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com