Skip to main content

Adományt nem csupán ingyenesen átadott termék vagy szolgáltatás vagy pénzfelajánlás útján adhatunk.

Rendelkező nyilatkozatban rendelkezhetünk adónk 10% – áról, amelyet a NAV közvetlenül a támogatott szervnek utal át. Az adóbevallásban tett rendelkező nyilatkozattal (NETA-RNY) felajánlhatjuk a népegészségügyi termékadónk 10 százalékát, hozzájárulásként az egészségügyi államigazgatási szerv által szervezett egészségmegőrző programhoz. A felajánlott összeget a NAV a bevallás benyújtását követő 15 munkanapon belül utalja át az egészségügyi államigazgatási szerv számlájára, amennyiben adózó adótartozása nem haladja meg a 100 ezer forintot.

A társasági adó felajánlása sportszervezetek részére már sokkal elterjedtebb a hazai cégek körében. A sportszervezettel kötött megállapodás és igazolása alapján a RENDNY nyomtatvány kitöltésével rendelkezhetünk a társasági adóelőleg 50% – áról, ill. az adóévet követő év májusában a még fizetendő adónk százalékáról. A rendelkezőnyilatkozat alapján a NAV a befizetett társasági adónk, adóelőlegünk megfelelő százalékát a sportszervezet részére utalja át.

A filmprodukciók támogatása már kevésbé elterjedt a magyarországi társaságok körében, pedig ez is a társasági adóról történő rendelkezés (RENDNY) benyújtásával kérhető az adóhatóságtól.

Szólj hozzá

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com