Skip to main content
Adózás

MEGSZŰNHET AZ ALKALMI MUNKAVÁLLALÓI KÖNYV?

By 2009.07.14.4 hozzászólás1 perc olvasási idő

am

T Cím!
2009 julius 1-től lehet még alkalmazni az AM könyvet.? Mikortól szűnik meg.? Köszönettel: Erzsike

4 hozzászólás

  • Adoblog deak szerint:

    2009 július 1-jével ebben a kérdésben nincs változás. Megszűnésével kapcsolatos hírek is fölröppentek, de egyenlőre marad változatlanul rendszer, legalábbis az év végéig. Ha a parlament elfogadja az erről szóló törvénytervezetet, jövő januártól az alkalmi munkavállalói könyvvel történő munkavállalás helyébe blankettaszerződéssel létesített, elektronikus bejelentéshez kötött, a normál munkaviszonyhoz képest egyszerűbb foglalkoztatási forma léphet.

  • Dezső Anikó szerint:

    Tisztelet Cím!
    Jelenleg GYED-en vagyok.Dolgozhatok-e Alkalmi Munkavállalói könyvvel?
    Köszönöm

    • Adoblog deak szerint:

      Kedves Dezső Anikó!

      Nem jár a GYED, ha a jogosult bármilyen jogviszonyban díjazás ellenében munkát vagy hatósági engedélyhez kötött keresőtevékenységet végez , ha munkavégzés nélkül megkapja teljes keresetét (ha a keresetét részben kapja csak meg, az elmaradt keresete után jár a GYED), ha a jogosult egyéb rendszeres pénzellátásban részesül (pl. munkanélküli járadék).

      Ez alól kivételt képez, ha gyed alatt szerzői jog védelem alatt álló alkotásért járó díjazásban részesül, vagy ha társas vállalkozás tagja, személyes közreműködésre nincs kötelezve és üzletvezetést, képviseletet lát el ( ez nem személyes közreműködés). Ide lehet még sorolni, ha egyéni vállalkozó és van alkalmazottja, akkor továbbra is vállalkozhat, de nem lehet jövedelem kivétje.

      Tehát a kérdésére nemleges válasz adható!

      Üdvözlettel:
      az ADÓBLOG csapat

Szólj hozzá

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com