Skip to main content
Adózás

AZ APEH MEGKEZDI A PÓTLÉKÉRTESÍTŐK KIKÜLDÉSÉT

By 2009.07.12.Nincs hozzászólás2 perc olvasási idő

Az adóhatóság július 10-én megkezdi a gazdálkodói, majd július 20-tól a magánszemélyes és egyéni vállalkozói értesítőkkel folytatja a folyószámla kivonatok és pótlékértesítők kiküldését. A jogszabályi előírás értelmében az adóhatóság az elektronikus bevallóknak nem küld sem folyószámla kivonatot, sem pótlékértesítőt. Elektronikus bevallónak azok az adózók tekintendők, akik 2009. június 17-ig törvényi alapon, vagy önkéntesen küldtek be elektronikus úton bármilyen bevallást, vagy adatlapot. Ugyanakkor a nem elektronikus bevallók közül sem kap mindenki értesítést. Folyószámla kivonattal (pótlékértesítővel) az érintett csak, akinek

  • Diminishing returns2008. évre késedelmi pótlékot állapítottunk meg;
  • késedelmi pótlékkal ugyan nem érintett, de 2009. június 17-én van a folyószámláján legalább egy adónemen 1.000 forintot meghaladó egyenleg;
  • nem érintett 2008. évre késedelmi pótlékkal és a folyószámlája is rendezett, de volt 2008. évben a folyószámlán elévültetés címen rendezés, a folyószámla kivonattal erről kívánjuk értesíteni.

Azok az adózók, akik bankszámla nyitásra nem kötelezettek, az értesítés mellé minden olyan adónemnek megfelelő csekket is kapnak, amelyik adónemen 2009. június 17-én tartozást tartottunk nyilván. Ezen felül, aki még 2008. évi pótlékmegállapítással is érintett, annak a most közölt késedelmi pótlék(ok) megfizetésére szolgáló csekket (csekkeket) is mellékelünk.

Felhívjuk adózóink figyelmét, hogy mivel a bankszámla nyitásra nem kötelezett adózóink csekkellátása miatt minden folyószámlakivonat a 2009. június 17-i állapotot tükrözi, ezért előfordulhat, hogy a kivonaton a 2009. június 2-i dátummal könyvelt társasági adót esetleg nem az általuk számított összegben látják, vagy még hiányzik a 0828-as szintén társasági adó előírása. Ez abból ered, hogy a bevallások feldolgozása a kivonatlezárás időpontjában még folyamatban volt. Az adatok esetleges tisztázása érdekében kérjük, hogy forduljanak az ügyükben eljárni illetékes Igazgatósághoz, az ezzel kapcsolatos valamennyi információ a folyószámla kivonat első oldalán megtalálható.

APEH TÁJÉKOZATÁS

Szólj hozzá

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com