Skip to main content
AdózásAdózás rendjeÁfaBér + HRSzjaVállalkozás

Adómentesen adható a felszolgálóknak? – Így kapd meg a borravalót adómentesen!

By 2024.02.15.április 15th, 2024Nincs hozzászólás2 perc olvasási idő

Sokan nem tudják, hogy a felszolgálók számára adómentes lehet a kapott borravaló és felszolgálási díj. A vendéglátásban érdekelt vállalkozóként ezen szabályok ismerete jelentős megtakarítást jelenthet. Ennek a válalkozásban történő kivitelezéséhez több szabálynak is meg tudni felelni, szabályozni kell a teljes folyamatot.

Az nem mindegy például, hogy a számlán hogyan kerül feltüntetésre, hogy a könyvelésben hogyan vannak nyilvántartva az így befolyt összegek és az sem mindegy, hogy ez hogyan kerül kifizetésre a felszolgáló alkalmazottnak, illetve ez milyen gyakorisággal történhet meg. Azt is végig kell gondolni a az adómentességhez, hogy mely munkatárs milyen mértékben részesül belőle, például a szakácsoknak és konyhai kisegítőknek is járhat-e.

adómentes borravaló

Az adózási és működési szabályok bonyolultak lehetnek és könnyen elszalaszthatjuk az ilyen előnyöket. Ha bizonytalan az adózási kérdésekkel kapcsolatban, mindig érdemes szakértőhöz fordulni. Az Adóblog tanácsadői készen állnak arra, hogyan válaszoljanak az ilyen és hasonló kérdésere, segítsenek abban, hogy kihozd a legtöbbet az adózási előnyökből. Ne habozz, keress minknet és szakértő csapatunkat! www.adóblogpartner.hu

Szólj hozzá

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com