Skip to main content
Adózás

Kisvállalati adó 2013. – Kik választhatják?

By 2012.10.17.Egy hozzászólás2 perc olvasási idő

A vállalkozásoknak december 20-ig  kell dönteni arról, hogy bejelentkeznek e a kisvállalati adó hatálya alá. Első körben nézzük meg, hogy kik választhatják ezt az adózási formát!

A kisvállalati adó alanya lehet az az egyéni cég, kkt, bt, kft, a szövetkezet és a lakásszövetkezet, az erdőbirtokossági társulat, a végrehajtó iroda, az ügyvédi iroda és a közjegyzői iroda, a szabadalmi ügyvivői iroda,  a külföldi vállalkozó, és  a belföldi üzletvezetési hellyel rendelkező külföldi személy, amely megfelel az e törvényben meghatározott valamennyi feltételnek.

Feltételek:

  • Az adóévet megelőző év január első napjától november utolsó napjáig a foglalkoztatottak száma egy időpontban sem haladta meg a 25 főt;
  • Az adóévet megelőző adóév november hónap utolsó napjáig megszerzett bevétele az 500 millió forintot, 12 hónapnál rövidebb adóév esetén az 500 millió forint időarányos részét nem  haladta meg;
  • Az adóévet megelőző két naptári évben adószámának alkalmazása nem volt jogerősen felfüggesztve;
  • Az üzleti évének mérlegforduló napja december 31.;
  • Az utolsó beszámolóval lezárt üzleti évében a mérlegfőösszege nem haladta meg az 500 millió forintot.

Fontos megjegyezni, hogy a foglalkoztatotti létszám és bevételi határok számítása  során a kapcsolt vállalkozások foglalkoztatottait és bevételét együttesen kell figyelembe venni!

 

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com