Skip to main content
Adózás

Itt van az Szja 1 %-os közlemény benyújtási határideje

By 2009.11.01.Nincs hozzászólás2 perc olvasási idő

Személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény 6. § (3) bekezdése alapján a civil kedvezményezetteknek a „08KOZ Közlemény az adózó rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg felhasználásáról” című közleményt

legkésőbb november 2-ig,

tekintettel arra, hogy a benyújtásra nyitva álló határidő, 2009. október 31. munkaszüneti napra esik, kizárólag elektronikus úton, az ügyfélkapun keresztül kell megküldeniük az állami adóhatóság részére.

A közleményben a civil kedvezményezetteknek a 2008. évben részükre átutalt Szja 1 %-os összeg felhasználásáról (a cél szerinti és működési költségekről, továbbá az átutalt összeg esetleges tartalékolásának céljáról, legfeljebb 3 éves időtartamáról és összegéről) kell számot adniuk. A közleményben szerepelnie kell mindazon Szja 1 %-os összegek felhasználásának, amelyeket az állami adóhatóság a 2007. adóévre benyújtott, érvényes rendelkező nyilatkozatok alapján 2008. december 31-ig kiutalt a kedvezményezett részére. A felhasználásra vonatkozó adatok meghatározása során figyelembe kell venni azt az Szja 1 %-os összeget is, amelyet a kedvezményezett már az utalás évében, azaz a 2008. évben felhasznált.

Amennyiben az állami adóhatóság az Szja 1 %-os összeg igénylésének és felhasználásának ellenőrzése során megállapítja, hogy a közlemény benyújtására kötelezett kedvezményezett a közleményt nem nyújtotta be az állami adóhatósághoz, illetve abban valótlan adatot közölt, határozattal kizárja a kedvezményezettet – a határozat jogerőre emelkedését követő rendelkező évben – a felajánlásokból történő részesedésből.

Szólj hozzá

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com