Iskolakezdési támogatás - adóblog.hu

41 hozzászólás

 1. Balogh Józsefné
  Balogh Józsefné 2010, augusztus 2. at 06:31 |

  Érdeklödnék hogy ezt a tamogatást mikortol lehet és meddig lehet kérni .ez( ugye nem az ugynevezet sulicsekk??????). ami szoktak adni ez másfajta???? kösznöm válaszukat üdv baloghné

  Válasz
 2. Szuzeny
  Szuzeny 2010, augusztus 5. at 10:01 |

  Létezik az, hogy egy általános iskola nem tud számlát kiállítani a tankönyvekről? Én erre szerettem volna felhasználni az iskolakezdési támogatásomat. Válaszukat előre is köszönöm.

  Válasz
 3. Szuzeny
  Szuzeny 2010, augusztus 5. at 13:17 |

  Arra hivatkozik az iskola, hogy azért nem tud számlát kiállítani, mert külső cégtől rendelte meg a tankönyveket. ?

  Válasz
 4. Szuzeny
  Szuzeny 2010, augusztus 6. at 12:15 |

  Most akkor köteles az iskola kiállítani számlát a tankönyvvásárlásról vagy nem?

  Válasz
 5. Ginger
  Ginger 2010, augusztus 13. at 09:51 |

  Hogyan lehet áthidalni azt, hogy a munkáltató odaadja a sulicsekket az iskolalátogatási igazolás kiadása előtt? Mert amíg ez nincs meg, nem kaphatjuk meg, viszont az iskolában csak a jövő hét végén lesz, aki az igazolást ki tudja állítani…

  Válasz
 6. tita
  tita 2010, augusztus 13. at 10:51 |

  A lányom idén érettségizett, OKJ-s képzésben tanul tovább szeptembertől. Persze az Államkincstár az érettségi után azonnal tájékoztatott, hogy nem vagyunk jogosultak a családi pótlékra. Szeptemberben az iskolalátogatási igazolás kiadásaés bemutatása után kapunk újra családi pótlékot. Ilyenkor mi a helyzet az iskolakezdési támogatáéssal?

  Válasz
 7. tita
  tita 2010, augusztus 17. at 08:20 |

  Most töltöttem leaz iskolakezdési támogatásról szóló nyilatkozatot. Ha mindkét szülő kaphat a gyermekek után “sulicsekket”, akkor miért kell arról nyilatkoznom, hogy a házastársam a munkahelyén nem kap? (utolsó előtti mondat a formanyomtatványon). Én értem félre, vagy valóban csak az egyik szülő kaphat? Köszönöm válaszát Tita

  Válasz
 8. tita
  tita 2010, augusztus 17. at 10:12 |

  Ezek szerint, ha egy cégnél dolgozunk, akkor csak az egyikünk kaphat?

  Válasz
 9. Gábor
  Gábor 2010, augusztus 18. at 10:21 |

  Lányom egyetemre megy akkor is igényelhető amíg be nem töltötte a 20-at?

  Válasz
 10. Melinda
  Melinda 2010, augusztus 23. at 16:49 |

  A férjem kapja a két gyerek után az emelt összegű családi pótlékot, ő kapott a munkahelyétől beiskolázási támogatást mindkét gyerek után. Én méltányossági GYESen vagyok. Én is kaphatnék a munkahelyemtől beiskolázási támogatást?
  Köszönöm válaszát: Melinda

  Válasz
 11. csocsesz
  csocsesz 2010, augusztus 27. at 07:53 |

  Multinacionális barkácsáruházláncnál dolgozom 6 éve nem kapok semmit két gyerek után…Csak adható!…kamu

  Válasz
 12. csocsesz
  csocsesz 2010, augusztus 27. at 08:14 |

  A feleségem meg munkanélküli segély nélkül.Ő végképp nem kap…menjünk kuncsorogni az önkormányzatba?
  Van ez a mókus meg a vakítása…

  Válasz
 13. Gémesné Enikő
  Gémesné Enikő 2010, augusztus 28. at 17:25 |

  Ticket beiskolázási utalványt kaptunk. Sajnos egyik gyerekem iskolájában sem fogadták el a tankönyvek megvásárlásakor.
  Kérdésem az volna, hogy az iskolák nem kötelesek elfogadni, vagy csak engem ráztak le, mert egyszerűbb nekik ha kp. kifizetem a könyveket?

  Válasz
 14. P. Gabriella
  P. Gabriella 2010, szeptember 2. at 18:45 |

  Én 15 éves vagyok, és a szüleim munkanélküliek, sajnos segélyt sem kapnak. Mivel ők nem dolgoznak, akkor én nem is kaphatok iskolakezdési támogatást?

  Válasz
 15. isti85
  isti85 2010, szeptember 9. at 10:59 |

  Sajna nem él a story!

  Válasz
 16. Rami
  Rami 2010, szeptember 20. at 14:04 |

  Az én anyukám rokkant nyugdíjas.. akkor ő sem jogosult iskolakezdési támogatásra?

  Válasz
 17. Dotty
  Dotty 2010, szeptember 27. at 15:04 |

  Érettségiző vagyok. Azt szeretném kérdezni, hogy fénymásoló (nyomtató) papírról , valamint irattartó tasakokról is le lehet adni számlát? Most erre lenne a legnagyobb szükségem.

  Válasz
 18. nyunyu
  nyunyu 2010, október 27. at 20:21 |

  A volt férjemnek a munkahelye kifizette neki az iskolakezdési támogatást,pusztán azért,mert van egy gyereke.Már semmiféle családi pótlékot,vagy hasonlót nem kap,mert én kapok mindent,mivel én nevelem.Akkor neki mégis milyen jogon jár???

  Válasz
 19. erika
  erika 2011, január 7. at 12:40 |

  kérdezem hogy nevénvan a gyerek és ötévignemkaptamtöle utalványt és hároméemegkaptamtöle tiicet utalványt kérdezem hogy nemkutevónael de asztmonta hogy elkute hogylehetutánanézni pestendolgozik harmadikkeruetbeés én levagyok százalékolva nemkephetok

  Válasz
 20. monika
  monika 2011, július 7. at 08:48 |

  A férjem is és én is ugyanabban a kórházban dolgozunk. Én kapom a cspótlékot és az adókedvezményt. Tudomásom szerint a törvény azt írja, hogy mindkét szülö kapja a támogatást. akkor nálunk kórházi szinten, miért csak az egyik félnek jár?
  köszönöm a válaszát

  Válasz
 21. Mucza Sándorné
  Mucza Sándorné 2011, augusztus 5. at 15:36 |

  Arról nem esik szó, hogy az én esetemben is szerettem volna igényelni az iskolakezdési támogatást, elutasitottak, mondván hogy családi pótlékhoz kötött, és mivel 19 éves azt mondták, hogy már nem fog járni a családi pótlék, es az igény mlést már juniusban le kellett adni. Csak hogy még nem tudtam, hogy fölveszik e az egyetemre. És jött a papir, hogy fölvették , .Ennek alapján igényelhetném én is?

  Válasz
 22. Judit
  Judit 2011, augusztus 18. at 12:46 |

  Nem szeretnék kötözködni, de:

  1) a fentebb belinkelt hozzászólás szerint (deak aug.13 péntek) is az kaphatja, akinek a gyereke a közoktatásban vesz részt és a többi feltételnek is megfelel (családi pótlékra való jogosultság, 20. életév…) Az alábbi link a hivatalos közöktatási intézmények jegyzéke, márpedig ebben főiskola és egyetem is szerepel!!!
  https://www.nefmi.gov.hu/kozoktatas/kozoktatasi-intezmenyek/kozoktatasi-feladatokat

  2) a munkáltató adhatja, ha karja, ez a cafeteria rendszerbe tartozik, tehát:
  -vagy minden dolgozójának az ő általa megszabott cafetéria elemeket adja
  -vagy, az által kijelölt, de minden egyes dolgozóra vonatkozóan azonos értékhatáron belül a dolgozó választ a lehetőségek közül.
  Értsd, ha ad valamit, azt mindenkinek azonos feltételekkel kell kapnia (pl. étkezési utalványban nem adhat Jucikának 18.000-ért a Marcsinak meg csak 10.000-ért) Persze, az iskolakezdési támogatást nem tudja mindenki igénybe venni, de jár mindkét szülőnek, akkor is, ha ugyanannál a cégnél dolgozik!!!

  3)Az iskolakezdési támogatás a cikk/törvény szerint plusz-minusz 60 nap, azaz július 01-október 31-ig adható. Ha valaki jogusult rá, ill csak később derül ki, de ezen időhatáron belül lesz jogosult rá, akkor is jár neki, ha pedig más dolgozók megkapták, akkor neki is jár, mert ez diszkrimináció lenne, amit a törvény tilt. Ha lusta újabb iskolakezdési támogatást igényelni a munkáltató, akkor a munkáltató nevére szóló számlát is elszámolhatja, tehát ez üres kifigás volt! Megjegyzem, iskolkezdési utalványokat bármely szolgáltató 1 héten belül leszállítja a munkáltatónak!!!

  UI: Mindenki tudja, hogy a munkahelyén meddig mehet el, de ami az egyik dolgozó kap, az jár a másik dolgozónak is (kivéve, ha keretből ő választotta az elemetket, mert akkor természetesen eltérő is lehet). A munkáltató nem diferenciálhat. Tehát, lehet a törvényben utána nézni és paragrafusokra hivatkozva írásban kérni. Feltenni udvariasan a kérdést, hogy milyen jogi előírásokra hivatkozva nem ad mindkét szülőnek, ha a törvényben pont az ellenkezője van,….stb. A további lépéseket mindenki maga dönti el… még van 2,5 hónap okt. 31-ig

  Válasz
 23. Judit
  Judit 2011, augusztus 18. at 17:23 |

  És a tankönyvhőz!
  Kérdés, hogy ki a tankönyv értékesítője. Általában az iskola nem vásárolja meg (szerintem bizományosként átveszi), csak közvetítőként segít az étrékesítésben.
  A törvények szerint az értékesítő a pénzmozgással egyidejűleg köteles az értékesítertt termékről számlát, egyszerűsített számlát, ill. bizonyos esetekben nyugtát kiállítani.
  Ha az iskola nem a tankönyvek “bírtokosa”, egyértelmű, hogy nem tud számlát adni, hísz nincs is mit eladnia, nem az ővé. Csendben megjegyzem, hogy a a pénz átvételről valamilyen bizonylatot ekkor is ki kellene állítania. A tankönyv értékesítő viszont a vevőnek(aki ez esetben a szülő) köteles szémlát adni.
  Az eddigi tapasztalatom alapján a környezetemben lévő iskoláknál ez eddig nem is volt probléma. A tankönyv vásárlásakor leadtuk, hogy kinek a nevére kérjük a számlát, és egy-két héten belül a gyerek az iskolában meg is kapat.
  Ha az iskola erre nem hajlandó, azt kényelemből teszi, hisz természetesen ez a tankönyvező tanároknak plusz munkát jelent.
  Érdemes megtudakolni, hogy ki a tankönyvek forgalmazója, és náluk megérdeklődni, hogyan kaphatnának számlát.
  Ha pedig nem karnak adni, akkor célszerű magunknak beszerezni. Ha van számla, lesz/lehet isk. kezd. támogatás is. Még ha az egész napunk is rámegy, 14-15.000 Ft-ot nem keresünk egy nap alatt, tehár jobban járunk, mintha veszni hagynánk!

  Válasz
 24. Kati
  Kati 2011, szeptember 4. at 08:50 |

  Június óta táppénzen vagyok.A munkahelyemen azt mondták így nem jár az iskolakezdési támogatás.Igaz ez?

  Válasz
 25. Judit
  Judit 2011, szeptember 15. at 11:19 |

  Kati!
  nem igaz, lásd amit már írtam. Ez adható annak aki munkaviszonyban van, márpedig a táppénz alatt a munkaviszonyod nem szűnik meg!!! A lényeg, ha a munkáltató adja egy valakinek, akkor mindenkinek (ha az előírt törvényi feltételenek a munkavállaló gyermeke megfelel) KÖTELEZŐ adni.
  Tessék kérni, még van lehetőség 10.31-ig.
  Ne hagyd magad leszerelni.!!!

  Válasz
 26. edneth
  edneth 2011, szeptember 27. at 14:37 |

  A munkahelyi ivóvízellátással kapcsolatban kérdésem a következő. Csapvíz hiányában a munkáltató ásványvizet biztosít dolgozóinak, naponta fél liter mennyiségben. Szerintem korlátlanul kellene ivóvizet biztosítani, de legalább 2 litert. Mennyi a dolgozó számára elfogadható mennyiség?
  edneth

  Válasz
 27. Helga
  Helga 2012, július 17. at 16:29 |

  Az a kérdésem, ha felmondási időt tölti a munkavállaló, akkor mi a helyzet az iskolakezdési támogatás adásával?

  Válasz

Válaszolok


HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com

Jelen webhely sütiket (Cookie-kat) használ szolgáltatásainak működése, fejlesztése, statisztikai adatgyűjtés, valamint a felhasználói élmény fokozása érdekében. A Webhely használatával a felhasználó elfogadja a sütikre vonatkozó alábbi irányelveket, valamint adatvédelmi nyilatkozatot. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás