Skip to main content
Adózás

Egyéni vállalkozás indítása ügyfélkapun keresztül

By 2009.12.08.január 31st, 201654 hozzászólás1 perc olvasási idő

Egyéni vállalkozások 2010 január 1-jétől elektronikusan indíthatók Ügyfélkapun keresztül. Az eljárás illeték- és díjmentes, ha azonban a vállalkozó kéri a vállalkozói igazolvány kiállítását, annak díja 10 ezer forint. A bejelentés nem kötött engedélyhez, így azt engedélyköteles tevékenység esetében is meg lehet tenni (tényleges tevékenységet csak az engedély birtokában lehet megkezdeni).

54 hozzászólás

  • Opitz Tamás szerint:

    Szeretnék vállalkozásba kezdeni. A szakmám vas és fémszerkezet lakatos. Nem tudom , hogy hogyan induljak el. Szeretnék segítséget kérni., egy pontos leírást arról kapni,hogy milyen dokumentumok szükségesek és hogyan kell ezt megindítani, Előre is köszönöm.

    • Adoblog deak szerint:

      Kedves Tamás!
      Első kérdés az, hogy milyen vállalkozást szeretne beindítani? Ha azt a szakmájában szeretné, annak semmi akadálya nincs. Azt tanácsolom, hogy vegye fel a kapcsolatot egy könyvelővel, mielőtt bármit is tenne! Ha mégsem, akkor a következőket teheti:
      Ügyfélkapus regisztráció: Ideiglenes regisztráció az ügyfélkapunk keresztül
      Okmányirodai regisztráció: Bármely okmányirodában (időpontfoglalás)
      Programok telepítése: ÁNYK telepítése, Önkormányzati nyomtatvány letöltése.
      Nyomtatvány beküldése: ügyfélkapun keresztül
      Pontosabb instrukciókért keressen telefonon:
      06 ( 20 ) 46 -56- 205 Deák Viktor
      üdvözlettel!

  • Tóth Ágnes szerint:

    T. Deák Viktor!
    Szeretnék nyitni egy használtruha üzletet. A kérdésem az lenne, hogy milyen feltételek szükségesek az üzlet nyitásához. Gimnáziumi érettségim és egyéb végzettségeim vannak, de kereskedő végzettségem nincs. Azt hallottam, hogy ha nekem nincs meg a megfelelő végzettségem, akkor ha szakképzett eladót alkalmazok, megkaphatom az engedélyt. Az egyik könyvelő azt mondja, hogy igen, a másik azt mondja, csak akkor nyithatok üzletet, ha én rendelkezem ruházati eladói vagy kereskedelmi boltvezető végzettséggel.
    Válaszát köszönöm.

  • Pogonyi Tamás szerint:

    Tiszteletemmel!

    Én érdeklődni szeretnék hogy, én most szeretném kiváltani a válalkozóimat ( tojás) árusítás céljára. Szeretném megkérdezni hogy, mik ennek a feltételei , s mik kellenének hozzá hogy minden rendben legyen. Tisztelettel: P. Tamás

    • Adoblog deak szerint:

      Tisztelt Pognyi Tamás! Ha vállalkozói igazolvány kiváltását tervezi, akkor a legjobb (még mielőtt kiváltaná) ha egy könyvelő segítségét kéri. De azért hátha ezzel segítek: Először kell egy ügyfélkapus regisztráció, amit előzetesen a http://www.magyarország.hu weboldalon kérheti, és ugyanitt tud okmányirodai időpontot is foglalni a gyorsabb ügyintézés érdekében. Az okmányirodában szüksége lesz az igazolványaira és egy működő e-mail cím megadásra a regisztráció véglegesítéséhez. Ha ez megtörtén, akkor elvileg képes elektronikusan egyéni vállalkozói igazolványát kiváltani. Elvileg az önkormányzatoknál ehhez kaphat segítséget, de hanem, akkor a következőket kell tennie. Szükség van egy ÁNYK nevű ingyenesen letölthető programra (https://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany/keretprogramok/abevjava_install.html) és a település szerinti bejelentkező nyomtatványra (https://www.nyilvantarto.hu/kekkh/kozos/index.php?k=letoltheto_hu_egyeni). A telepítés után az adatai megadásával és a bevallás elküldésével kérheti az egyéni vállalkozói státuszát, majd erről az adóhatóság levélben is értesítést küld. Ha szüksége van még segítségre, keressen elérhetőségeinken! Üdvözlettel, Deák Viktor

  • Kovács János szerint:

    Tisztelt cím!

    Szeretném megkérdezni a következőket.
    Beadta a könyvelőm az egyéni vállalkozáshoz az igénylést az ügyfélkapun és sajnos a határidő nagyon szűk ezért kíváncsi lennék, hogy mennyi idő mire hozzájutok az igazolványhoz?
    Köszönöm szépen a válaszot.

  • Adoblog deak szerint:

    Sajnos ilyen jellegű tapasztalatunk még nincs. Szerintem az okmányirodában lehet majd átvenni, de hogy ez mennyi időben …. Másvalaki?

  • Varga Tamás szerint:

    Tisztelt Deák Úr!

    Egy weboldal indításán dolgozom, melyre később látogatottság és érdeklődés függvényében szeretnék fizetett bannereket elhelyezni. Ehhez nyilván számlaképesnek kell lennem. Kérdésem az lenne, hogyan lehetséges ez, mi a legegyszerűbb formája úgy, hogy közben alkalmazottként dolgozom egy cégnél.

    Válaszát előre is köszönöm.

  • Adoblog deak szerint:

    Kedves Tamás!
    Az optimális és a legegyszerűbb megoldás között azért van különbség, ezzel kapcsolatos válaszomat e-mail-ben továbbítom Önnek.

  • nika szerint:

    Tisztelt Címzett!

    Én egy meglévő vállalkozást szeretnék átvenni,még nincs vállalkozói igazolványom sem…Milyen papírokra van még szükségem,az átvételhez?Illetve mennyi idő ennek a lebonyolítása?
    Köszönöm a válaszát.

  • Adoblog deak szerint:

    Kedves Nika!
    Sajnos nem pontos a kérdés. Ha egy meglévő tevékenységet szeretne saját vállalkozásban folytatni, az rendben. Ha egy céget szeretne megvásárolni, az is rendben. Melyiket tervezi?

  • nika szerint:

    Egy meglévő üzletet,saját vállalkozásban folytatni….
    Csak jelenleg még alkalmazottként dolgozom,nem vagyok vállalkozó.
    Köszönöm

  • Adoblog deak szerint:

    Ebben a bejegyzésben az egyéni vállalkozást taglaltuk, de lehet, hogy szerencsésebb lenne társas vállalkozást vagy egyéni céget alapítania. Az ideális vállalkozási forma nagyban függ a körülményektől. Az egyéni vállalkozás indítása a legegyszerűbb, fentebb leírtak segítségére lehetnek. Ha lebonyolításhoz segítségre van szüksége, személyesen is megkereshet minket. Üdv!

  • P Heizer Zsanett szerint:

    Tisztelt Deak Úr! Szeretnék egy varro válalkozást beinditani.Cipzár csere .Nadrág felhajtások stb..Kiegészitve munkás nadrágok készitésével.Érdekelne hogy szakirányu végzetség szükséges e hozá.A végzetségem cipö készitö. Köszönettel :P.H. Zsanett

  • pócs tibor szerint:

    tisztelt uram szeretném öntöl kérdezni hogy vállalkozoi igazolványt szeretnék szerezni vas hulladék vételéhez nem méh telep csak vásárlás aszt szeretném kérdezni hogy miszükséges ehez köszönöm

  • rikimaru szerint:

    Tisztelt Deák úr!

    A minap sikeresen levizsgáztam Zepter értékesítőnek.
    de a szerződésem kimondja hogy 2+1 hónap múlva vállalkozói igazolvánnyal kel rendelkeznem. A kérdésem a következő, mint Zepteres kereskedő (a Zepter megbízottja vagyok ) és az ő irodájukban dolgozom milyen tevékenységhez kell megigényelnem a vállalkozóit és milyen okmányokra lesz szükségem ehhez vagy elég ha csak elektronikusan megigénylem a vállalkozói igazolványt?

  • Attila szerint:

    Tisztelt Uram!

    Szeretnék egy vállalkozást indítani ami egy élelmiszer bolt lenne (vendéglátói – cukrász végzettségem van,tanultam élelmiszer és áru ismeretet stb.), és az lenne a kérdésem hogy miket szükséges beszereznem egy ilyen vállalkozás elindításához és ha szeretnék vállalkozó igazolványt kiváltani mit kell tegyek hozzá,mennyibe kerülne ez nekem… előre is köszönöm a segítséget

  • Adoblog deak szerint:

    Tisztelet Attila!
    Többször is taglaltuk már az egyéni vállalkozás indítását. Ez most már ügyfélkapunk keresztül történhet. Ami biztos, hogy először kell egy ügyfélkapus regisztrációt kérnie, ezt bármelyik okmányirodába megteheti. Ha az igazolványra nincs fizikailag szüksége, akkor ezt költségek nélkül teheti meg nincs költsége a kiváltásának. Az élelmiszer bolt kapcsán javasolom, hogy először a helyet találja meg, azután az illetékes önkormányzatnál tájékozódjon arról, milyen feltételeknek kell megfelelnie és milyen szakhatósági engedélyeket kell megszereznie. Ami biztos, hogy könyvelőre szüksége lesz és javaslom, hogy még mielőtt bármit is tenne, találjon egy jó szakembert 🙂
    Üdv!

  • József szerint:

    Tisztelt Uram!
    Vállalkozást szeretnék indítani több tevékenységi körben.Egyéni vállakozással indítani,majd azt bt vé alakítani.
    A tevékenységi körben szerepel építőipar,vegyesbolt és tüzép.
    Szeretnék érdeklődni,hogy,mik az elvárások,és a kezdő lépések.

    • Adoblog deak szerint:

      Üdv József! Az egyéni vállalkozás betéti társasággá való alapítása véleményem szerint 2 lépcsős folyamat. Először egyéni vállalkozásból egyéni céggé kell alakulni, azután lehet egy + kültag bevonásával bt-vé átalakulni. Nem vagyok biztos benne, hogy ez egy jó megoldás, talán szerencsésebb lenne rögtön betéti társaságot alapítani. A tevékenységi körök rendben vannak, későbbiekben talán szerencsésebb külön szervezetekben végezni. Elvárás a profit 🙂 Kezdő lépésként egy könyvelőt kellene választani!

  • Bajtay András szerint:

    Tisztelt Deák úr!
    Szeretnék baromfitartással illetve tojás árusítással foglalkozni.A kérdésem az lenne,hogy elég e ehhez egy egyéni vállalkozói igazolvány,mik a teendőim ezzel kapcsolatban illetve ami még fontos,hogy milyen esetleges támogatásokban részesülhetek?
    Válaszát megköszönném ha e-mail-ben küldené el nekem!
    Üdvözlettel:
    Bajtay András

  • Bajtay András szerint:

    Figyelmetlen voltam és nem adtam meg az e-mail címem:)

    bajtayandras@hotmail.com

  • Holp Károly szerint:

    Jó napot kívánok! Én egy erdészeti fakitermelés és szállítással foglalkozó egyéni vállalkozást szeretnék nyitni. (Én még iskolába járok.) Érdeklődnék mi kell ennek megalapításához. (papírok, engedélyek, kérvények, költségek.) Előre is köszönöm a tanácsot, hogy hogy javasolják az indulást.

  • kl szerint:

    T. Cím!
    Fizetéskiegészítésként szeretnék másodállást vállalni, ahol előnyt jelentene, ha lenne vállalkozói igazolványom.
    Kérdéseim a következők:
    1. Milyen költséggel jár a váll ig kiváltása?
    2. Milyen költséggel jár a vállalkozói státusz fenntartása/év?
    3. Milyen adókulcsba esik a vállalkozóként szerzett jövedelem? (Hogy kedvezőbb, ha simán csak bevallom, mint magánszemély a rendes fizetésemhez hozzáadva, vagy ha kiváltom a vállalkozói igazolványt és vállalkozóként adózom?
    4. Egyáltalán működik-e, hogy magánszemélyként vallom be a rendes munkaviszonyból származó jövedelmem, és vállalkozóként a vállalkozói tevékenységből származót? Vagy ha kiváltom a vállalkozóit, akkor minden jövedelmem vállalkozói jövedelemnek számít? Vagy nem lehetek egyszerre vállalkozó és munkavállaló?
    5. Milyen egyéb dolgokra kell figyelni a váll jogviszony létesítésénél és fenntartásánál? Tudna esetleg ajánlani egy megbízható weboldalt (akár az Önök honlapján belül)?

    +1: Kérem, küldje el a választ e-mailben is!

    Köszönettel:
    KL

  • Adoblog deak szerint:

    Az egyéni vállalkozás indítását előzze meg egy szakember megkeresése! Emlékszem amikor én egyéni vállalkozó lettem még anno az ÁB-Aegon kötelékét erősítve (természetesen mint kényszervállalkozó) és kiváltottam anélkül az ev-t, hogy konzultáltam volna bárkivel. Nem volt jó ötlet… A másik buktató az volt, hogy a bevételeimmel rosszul kalkuláltam. Fél éves pályafutásom (vesszőfutásom) alatt jó sok adó- és járuléktartozást halmoztam fel, amit csak a későbbi fizetéseimből (főállás :)) fizettem vissza. Akkor ezeket nagyon rosszul éltem meg, szeretnék ettől mindenkit megóvni! Általában, ha az ember fia/lánya elmegy egy szakemberhez, könyvelőhöz átbeszélni a dolgait, az nem kerül pénzbe, csak némi utánajárásba, és időbe. Mivel ez egy komplex dolog, sok mindenre kell odafigyelni. Mielőtt még bármelyikük levelére válaszolnék leszögezem, hogy az esetleges fórumokon való tájékozódás nem elégséges. Felelős szakember segítségére van szükség, az elején biztosan. Gyakorló szakember lévén mondhatom ez. Ezek után két linket ajánlanék figyelmükbe:
    https://www.apeh.hu/content/contents?keywords=E1,E2,E3&classname=EgyeniPortlet
    https://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99500117.TV
    Ha van egy-egy kérdés, arra szívesen válaszolok, összetettebb szakmai kérdések megválaszolására ebben a formában nincs lehetőségem. Személyes konzultációra is van lehetősség, elérhetőségeink impresszum oldal alatt találhatóak.
    Üdv, Deák Viktor

  • Renáta szerint:

    Szép napot kívánok, mint képesített könyvelő nyithatok-e takarmányboltot úgy, hogy nincs boltvezetői engedélyem?

  • Tisztelt Deák Úr! szerint:

    Az lenne a kérdésem, hogyha én most kiváltanám az egyéni vállalkozóit, az milyen költségekkel járna nekem?(az OVB-nél lenne lehetőségem állásra és ehhez kellene) Jelenleg diák vagyok, főiskolán tanulok, felsőfokú szakképzésben veszek részt. Adózás szempontjából milyen lehetőségeim lennének? Válaszát előre is köszönöm.

    • Adoblog deak szerint:

      Attól is függ, hogy nappalin tanul-e vagy sem. Ha nappali tagozatos, nem kell járulékot fizetnie, ha nem nappalis akkor kell!

  • ferenc68 szerint:

    Tiszteletem!
    Az iránt érdeklődnék, hogy amennyiben nyugdíjas vagyok, és ev-ként szeretnék tevékenykedni, akkor ez jár-e valamilyen előnnyel, vagy hátránnyal a nem nyugdíjas ev-al szemben?

    Üdvözlettel..

  • Kádár Enikő szerint:

    Üdvözlöm! Érdeklődnék, hogy hogy kezdjek neki vállalkozásomnak? Úgy mond egy út széli gyümölcsöst szeretnék nyitni. Hogy kezdjek neki? Milyen engedélyek kellenek hozzá. Jelenleg van állásom. Köszönettel: Kádár Enikő

  • nonii szerint:

    üdv, az szeretném kérdezni,hogy tüzeőanyagot (tüzifát) szertnék árulni, egy adott telephelyen,mien végzettség kell ehez ,hogy eltudjam indítani a vállakozást?Köszönettel:

  • Hajdu Sándor szerint:

    Üdvözlöm!

    Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy webshopot szeretnék nyitni ehez valamiféle engedélyre van e szükségem?válaszát előre is köszönöm

  • M. Tóth Gábor szerint:

    Üdvözlöm. Én egy zöldség-gyümölcs kiskereskedést szeretnék nyitni, illetve kisteherautóról szeretnék mozgóárusként árusítani egyéni vállalkozóként. Azt szeretném kérdezni öntől, hogy ehhez milyen igazolványokra és engedélyekre lenne szükségem, illetve hogy ezek körülbelül mennyi pénzbe és időbe kerülnek. Várom mielőbbi válaszát.

  • Rónainé Bucs Bea szerint:

    Üdvözlöm. Érdeklődnék,hogy gyógymasszőrként egyéni vállalkozó szeretnék lenni.Hivatalos,bejegyzett gyógymasszőr vagyok.Lesz munkaadóm és még pluszban szeretnék ezzel foglalkozni. Mi a teendőm? Várom mielőbbi válaszát.

  • Ildikó szerint:

    Üdvözletem!
    A kérdésem az lenne, hogy egy használtruha üzlet megnyitásához milyen engedélyek kellenek és milyen végzettség.Nem szeretnék alkalmazottat felvenni én vezetném az üzletet és az eladó is én lennék.

    Köszönöm mielőbbi válaszát!

  • Nyugdijas vagyok és lenne lehetőségem egy maszek televiziónál dolgozni de Ő csak számla ellenében foglalkoztatna.
    Mi ilyenkor a teendőm??

  • Leah szerint:

    Tisztelt Uram!

    Egyéni vállalkozóként szeretnék ezoterikus és spirituális tanácsadást végezni. Felsőfokú (pedagógusi) végzettségem van. Kérném tájékoztatását arról, hogy miként lehet beindítani ezt a vállalkozást.
    Köszönettel:
    Szegedi Leah

  • Travel szerint:

    Tisztelt Uram ! 18 éve beutaztatási referensként dolgozom utazási irodában. Munkahelyem hamarosan megszűnik és egyéni vállalkozóként szeretnék tovább dolgozni. Iroda céljából budapesti lakással rendelkezem.
    Tevékenységeim TEAOR számai : 791101,791102,791103,791104,791105. Hogyan kezdjem ügyintézni és milyen kötelezettségekkel jár ez ? Kötelező-e könyvelő alkalmazása ilyen egyszemélyes vállakozás esetében?

  • Kata szerint:

    Tisztelt Uram!
    Végzett építőmérnök vagyok.
    Februártól doktoranduszi képzésben [ösztöndíj] vennék részt az egyetemen. Mellette szeretnék egyéni vállalkozó lenni, hogy mérnöki tevékenységben számlát tudjak adni a megbízóimnak. Az összeg bizonytalan lenne, és nem rendszeres.
    Ajánlja-e Ön nekem az egyéni vállalkozói igazolvány kiváltását?
    Illetve a adótörvények szerint könyvelhetek-e magamnak?
    Köszönettel
    Kata

  • carlos szerint:

    Tisztelt Ügyvéd Úr!

    Evás vállalkozó vagyok és kisegítő családtagként szeretném alkalmi jelleggel a feleségemet foglalkoztatni. Ő 59 éves és 40 év munkaviszonnyal most ment nyugdíjba. Milyen bejelentési és adózási feltételekkel tehetem meg?

  • Brigitta szerint:

    Tisztelt Uram.
    Egy meglévő élelmiszer boltot szeretnék átvenni.Ami vállalkozásként üzemel. A bolt rendelkezik a kötelező engedélyekkel stb. Azt szeretném tudni ,hogy én vendéglátó eladó szakképesítéssel rendelkezem,hogy átvehetem-e a boltot? Vagy más fajta szakképesítés is szükséges hozzá?Gondolom a vállalkozóit ki kell válltanom,de amúgy elegendő-e a végzettségem? Ezen kívűl még milyen papírok szükségesek? Válaszát előre is köszönöm.
    Tisztelettel: Brigitta

  • Zsanett szerint:

    Üdvözlöm!
    Egyéni vállalkozó szeretnék lenni, ugyanis kaptam egy állásajánlatot amihez ez elengedhetetlenül szükséges. Az érdekelne, hogy milyen költséggel jár a vállalkozói engedély/ igazolvány kiváltása, valamint a státusz fenntartása havonta/ évente?! Illetve az adózás érdekelne még, körülbelül mennyit vonnak le a vállalkozásból származó bevételből? Válaszát kérem e-mailben legyen szíves elküldeni! Előre is köszönöm.
    Tisztelettel: Zsanett

  • Edina szerint:

    Tisztelt Deak Ur!
    Östermelö vagyok, es szeretnek baromfi tartassal foglalkozni, szinte kizarolag tojas arusitasa celjabol (kb 500 baromfira gondoltam)
    A kerdesem az lenne, hogy ennek milyen feltetelei vannak?
    Üdvözlettel: Edina

  • Nagy Tunde szerint:

    Tisztelt Deak Ur!
    Egy hasznaltruha uzletet szeretnek nyitni,egyeni vallakozas formajaban.Jelenleg kulfoldon elek es dolgozom,teljes munkaidoben,de van bejelentett magyarorszagi lakhelyem.Az uzletet edesanyam vezetne.A kerdesem az lenne,hogy az en nevemre kellene-e inditani a vallakozast,mint masodallas, es anyukam alkalmazott lenne,vagy az o nevere,hogyan erne meg jobban adozas es jarulekfizetes szempontjabol.Annak sem tudom,hol tudnek utana jarni,hogy ez szakkepesiteshez kotott tevekenyseg-e,ha igen eleg-e egy ruhazati eladoi tanfolyam,vagy boltvezetoi kepesites kell-e,szukseges-e penztargep.A helyi jegyzo sajnos nem valami segitokesz.
    Valaszat elore is koszonom!
    Tisztelettel
    Nagy Tunde

  • horváth krisztián szerint:

    érdeklödni szretnék most szeretném kiváltani az egyéni válalkozoi igazolványt jár e valamien támogatás kezdö válalkozoknak és mien dokumentumok kelenek a kiváltáshoz és menyibe kerül tiszteletel horváth krisztián

  • B.Andrea szerint:

    Tisztelt Deák Úr!
    Nekem olyan kérdésem lenne,hogy vállalkozást szeretnék indítani,de nem tudom,hogy általános iskolai végzettséggel mik lehetnek a lehetőségek(én munkaerő kölcsönzőre gondoltam)De hogy ne legyen egyszerű,ingatlant szeretnék vásárolni a vállalkozás nevére,és nem tudom hogy így a munkanélküli központon keresztül ugyanúgy hozzájuthatok a vállalkozás indításhoz szükséges támogatáshoz?
    Köszönettel:Andrea

  • poker szerint:

    Tudna valaki segíteni az új Magyar pókertörvény bevezetésének státuszáról? Mennyiben vonatkozik a póker játékosok adózására és mikortól lép ténylegesen életbe?
    Köszönöm!

  • József szerint:

    Tisztelt Deák Úr!
    Takarmány boltot szeretnék nyitni otthon.
    Első kérdésem az hogy KFT-t vagy egyéni vállalkozást indítsak?
    A másik kérdésem pedig az, hogy hol tudom meg a feltételeket a bolt épületével kapcsolatosan, mik az előírások az ilyen jellegű bolt elindításához?
    Végzettségem boltvezető.
    Válaszát emilben kérném. Válaszát előre is köszönöm.
    Üdv. József
    radics.jozsef@gmail.com

  • Judit szerint:

    Kérlek, segítsen, hogy jól értem-e:
    – saját jogú nyugdíjas egyéni vállalkozást indít – ez kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó
    – köteles havonta 6.390 Ft EÜ-szolgáltatási járulékot fizetni
    – negyedévente köteles 27 % szociális hozzájárulási adót fizetni
    – negyedévente köteles havi 10 % nyugdíjjárulékot fizetni,
    vagy saját járulékait évente egyszer, az adóévet követő február 25-ig fizeti (kivéve persze az EÜ-szolg.járulékot).
    És még egy kérdés: átalányadózást választhat-e, ha vállalkozását ez év augusztustól kezdte meg. Ebben az esetben 25 % költséghányad levonásával állapítható meg a jövedelem. A költségekről kell-e számla? Köszönöm

  • szerint:

    Gödöny mária vagyok végzetségem ábc eladó válalkozást szeretnék nyitni mik a feltételek.

  • P.Tímea szerint:

    Üdvözlöm!
    Szeretnék elindítani egy műkörmös vállalkozást másod állásba ,mivel 8 órás főállással rendelkezem,és szeretném megkérdezni hogy milyen feltételek kellenek hozzá illetve milyen költségekkel jár?
    Válaszát előre is köszönöm. P.Tímea

  • Bégányi Tamás szerint:

    Jó napot kívánok és az ügybe szeretnék érdeklődni hogy:Másod állásba szeretnék elindítani egy magán vállalkozást és hogy milyen kötelezettségem van.Meg hogy ha nincs hozzá végzettségem akkor el indíthatom e a vállalkozást?

    • Adoblog Adoblog szerint:

      Kedves Tamás! Amennyiben egyéni vállalkozásban gondolkodik, akkor akár interneten keresztül is létre lehet hozni a következő linken:
      https://www.nyilvantarto.hu/ugyseged/EgyeniVallalkozasKerelemInditasa.xhtml Személyesen legegyszerűbben valamelyik kormányablakban tudja megalapítani, infót itt talál: https://kormanyablak.hu/hu
      Azt, hogy milyen tevékenységhez, milyen minimum végzettségre van szükség, az okmányirodában fogják tudják egyértelműen megválaszolni, lehet telefonon is felvilágosítást kérni.
      Az egyéni vállalkozás alapvetően 3 jövedelemadózási formában adózhat: személyi jövedelemadó, egyszerűsített vállalkozási adó, kisadózó vállalkozások tételes adója. Annak érdekében, hogy jó döntést hozzon, véleményem szerint szüksége lesz egy szakember segítségére!
      A megadott információk alapján ezt tudom Önnek javasolni!

  • Zoli szerint:

    Üdvözlöm

    Segítségüket szeretném kérni vállalkozói tevékenység, teáor választáshoz. A tevékenység, szórólapok, névjegykártyák, szerződés nyomtatványok és néhány egyéb nyomdai anyag tovább értékesítése. Tehát megrendelés alapján Én legyártatom ezeket és továbbadom a megrendelőnek. Én adok róla számlát a saját nevemben, de az elkészítést egy nyomda végzi. Ezt a tevékenységet, milyen teáor szám választásával tudom végezni és Katásként ezt végezhetem e?
    Köszönöm előre is.

Szólj hozzá

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com