Egyéni vállalkozás indítása ügyfélkapun keresztül - adóblog.hu

54 hozzászólás

 1. Opitz Tamás
  Opitz Tamás 2010, március 27. at 15:11 |

  Szeretnék vállalkozásba kezdeni. A szakmám vas és fémszerkezet lakatos. Nem tudom , hogy hogyan induljak el. Szeretnék segítséget kérni., egy pontos leírást arról kapni,hogy milyen dokumentumok szükségesek és hogyan kell ezt megindítani, Előre is köszönöm.

  Válasz
 2. Tóth Ágnes
  Tóth Ágnes 2010, április 1. at 21:18 |

  T. Deák Viktor!
  Szeretnék nyitni egy használtruha üzletet. A kérdésem az lenne, hogy milyen feltételek szükségesek az üzlet nyitásához. Gimnáziumi érettségim és egyéb végzettségeim vannak, de kereskedő végzettségem nincs. Azt hallottam, hogy ha nekem nincs meg a megfelelő végzettségem, akkor ha szakképzett eladót alkalmazok, megkaphatom az engedélyt. Az egyik könyvelő azt mondja, hogy igen, a másik azt mondja, csak akkor nyithatok üzletet, ha én rendelkezem ruházati eladói vagy kereskedelmi boltvezető végzettséggel.
  Válaszát köszönöm.

  Válasz
 3. Pogonyi Tamás
  Pogonyi Tamás 2010, december 18. at 20:10 |

  Tiszteletemmel!

  Én érdeklődni szeretnék hogy, én most szeretném kiváltani a válalkozóimat ( tojás) árusítás céljára. Szeretném megkérdezni hogy, mik ennek a feltételei , s mik kellenének hozzá hogy minden rendben legyen. Tisztelettel: P. Tamás

  Válasz
 4. Kovács János
  Kovács János 2011, január 10. at 16:24 |

  Tisztelt cím!

  Szeretném megkérdezni a következőket.
  Beadta a könyvelőm az egyéni vállalkozáshoz az igénylést az ügyfélkapun és sajnos a határidő nagyon szűk ezért kíváncsi lennék, hogy mennyi idő mire hozzájutok az igazolványhoz?
  Köszönöm szépen a válaszot.

  Válasz
 5. Varga Tamás
  Varga Tamás 2011, január 12. at 10:58 |

  Tisztelt Deák Úr!

  Egy weboldal indításán dolgozom, melyre később látogatottság és érdeklődés függvényében szeretnék fizetett bannereket elhelyezni. Ehhez nyilván számlaképesnek kell lennem. Kérdésem az lenne, hogyan lehetséges ez, mi a legegyszerűbb formája úgy, hogy közben alkalmazottként dolgozom egy cégnél.

  Válaszát előre is köszönöm.

  Válasz
 6. nika
  nika 2011, január 12. at 13:15 |

  Tisztelt Címzett!

  Én egy meglévő vállalkozást szeretnék átvenni,még nincs vállalkozói igazolványom sem…Milyen papírokra van még szükségem,az átvételhez?Illetve mennyi idő ennek a lebonyolítása?
  Köszönöm a válaszát.

  Válasz
 7. nika
  nika 2011, január 12. at 15:38 |

  Egy meglévő üzletet,saját vállalkozásban folytatni….
  Csak jelenleg még alkalmazottként dolgozom,nem vagyok vállalkozó.
  Köszönöm

  Válasz
 8. P Heizer Zsanett
  P Heizer Zsanett 2011, január 25. at 20:33 |

  Tisztelt Deak Úr! Szeretnék egy varro válalkozást beinditani.Cipzár csere .Nadrág felhajtások stb..Kiegészitve munkás nadrágok készitésével.Érdekelne hogy szakirányu végzetség szükséges e hozá.A végzetségem cipö készitö. Köszönettel :P.H. Zsanett

  Válasz
 9. pócs tibor
  pócs tibor 2011, február 1. at 19:44 |

  tisztelt uram szeretném öntöl kérdezni hogy vállalkozoi igazolványt szeretnék szerezni vas hulladék vételéhez nem méh telep csak vásárlás aszt szeretném kérdezni hogy miszükséges ehez köszönöm

  Válasz
 10. rikimaru
  rikimaru 2011, február 7. at 21:51 |

  Tisztelt Deák úr!

  A minap sikeresen levizsgáztam Zepter értékesítőnek.
  de a szerződésem kimondja hogy 2+1 hónap múlva vállalkozói igazolvánnyal kel rendelkeznem. A kérdésem a következő, mint Zepteres kereskedő (a Zepter megbízottja vagyok ) és az ő irodájukban dolgozom milyen tevékenységhez kell megigényelnem a vállalkozóit és milyen okmányokra lesz szükségem ehhez vagy elég ha csak elektronikusan megigénylem a vállalkozói igazolványt?

  Válasz
 11. Attila
  Attila 2011, március 12. at 07:43 |

  Tisztelt Uram!

  Szeretnék egy vállalkozást indítani ami egy élelmiszer bolt lenne (vendéglátói – cukrász végzettségem van,tanultam élelmiszer és áru ismeretet stb.), és az lenne a kérdésem hogy miket szükséges beszereznem egy ilyen vállalkozás elindításához és ha szeretnék vállalkozó igazolványt kiváltani mit kell tegyek hozzá,mennyibe kerülne ez nekem… előre is köszönöm a segítséget

  Válasz
 12. József
  József 2011, március 16. at 18:15 |

  Tisztelt Uram!
  Vállalkozást szeretnék indítani több tevékenységi körben.Egyéni vállakozással indítani,majd azt bt vé alakítani.
  A tevékenységi körben szerepel építőipar,vegyesbolt és tüzép.
  Szeretnék érdeklődni,hogy,mik az elvárások,és a kezdő lépések.

  Válasz
 13. Bajtay András
  Bajtay András 2011, március 28. at 17:47 |

  Tisztelt Deák úr!
  Szeretnék baromfitartással illetve tojás árusítással foglalkozni.A kérdésem az lenne,hogy elég e ehhez egy egyéni vállalkozói igazolvány,mik a teendőim ezzel kapcsolatban illetve ami még fontos,hogy milyen esetleges támogatásokban részesülhetek?
  Válaszát megköszönném ha e-mail-ben küldené el nekem!
  Üdvözlettel:
  Bajtay András

  Válasz
 14. Bajtay András
  Bajtay András 2011, március 28. at 17:48 |

  Figyelmetlen voltam és nem adtam meg az e-mail címem:)

  bajtayandras@hotmail.com

  Válasz
 15. Holp Károly
  Holp Károly 2011, április 3. at 12:46 |

  Jó napot kívánok! Én egy erdészeti fakitermelés és szállítással foglalkozó egyéni vállalkozást szeretnék nyitni. (Én még iskolába járok.) Érdeklődnék mi kell ennek megalapításához. (papírok, engedélyek, kérvények, költségek.) Előre is köszönöm a tanácsot, hogy hogy javasolják az indulást.

  Válasz
 16. kl
  kl 2011, április 3. at 12:47 |

  T. Cím!
  Fizetéskiegészítésként szeretnék másodállást vállalni, ahol előnyt jelentene, ha lenne vállalkozói igazolványom.
  Kérdéseim a következők:
  1. Milyen költséggel jár a váll ig kiváltása?
  2. Milyen költséggel jár a vállalkozói státusz fenntartása/év?
  3. Milyen adókulcsba esik a vállalkozóként szerzett jövedelem? (Hogy kedvezőbb, ha simán csak bevallom, mint magánszemély a rendes fizetésemhez hozzáadva, vagy ha kiváltom a vállalkozói igazolványt és vállalkozóként adózom?
  4. Egyáltalán működik-e, hogy magánszemélyként vallom be a rendes munkaviszonyból származó jövedelmem, és vállalkozóként a vállalkozói tevékenységből származót? Vagy ha kiváltom a vállalkozóit, akkor minden jövedelmem vállalkozói jövedelemnek számít? Vagy nem lehetek egyszerre vállalkozó és munkavállaló?
  5. Milyen egyéb dolgokra kell figyelni a váll jogviszony létesítésénél és fenntartásánál? Tudna esetleg ajánlani egy megbízható weboldalt (akár az Önök honlapján belül)?

  +1: Kérem, küldje el a választ e-mailben is!

  Köszönettel:
  KL

  Válasz
 17. Renáta
  Renáta 2011, április 12. at 10:20 |

  Szép napot kívánok, mint képesített könyvelő nyithatok-e takarmányboltot úgy, hogy nincs boltvezetői engedélyem?

  Válasz
 18. Tisztelt Deák Úr!
  Tisztelt Deák Úr! 2011, április 15. at 15:44 |

  Az lenne a kérdésem, hogyha én most kiváltanám az egyéni vállalkozóit, az milyen költségekkel járna nekem?(az OVB-nél lenne lehetőségem állásra és ehhez kellene) Jelenleg diák vagyok, főiskolán tanulok, felsőfokú szakképzésben veszek részt. Adózás szempontjából milyen lehetőségeim lennének? Válaszát előre is köszönöm.

  Válasz
 19. ferenc68
  ferenc68 2011, április 26. at 14:50 |

  Tiszteletem!
  Az iránt érdeklődnék, hogy amennyiben nyugdíjas vagyok, és ev-ként szeretnék tevékenykedni, akkor ez jár-e valamilyen előnnyel, vagy hátránnyal a nem nyugdíjas ev-al szemben?

  Üdvözlettel..

  Válasz
 20. Kádár Enikő
  Kádár Enikő 2011, május 9. at 10:28 |

  Üdvözlöm! Érdeklődnék, hogy hogy kezdjek neki vállalkozásomnak? Úgy mond egy út széli gyümölcsöst szeretnék nyitni. Hogy kezdjek neki? Milyen engedélyek kellenek hozzá. Jelenleg van állásom. Köszönettel: Kádár Enikő

  Válasz
 21. nonii
  nonii 2011, május 14. at 20:27 |

  üdv, az szeretném kérdezni,hogy tüzeőanyagot (tüzifát) szertnék árulni, egy adott telephelyen,mien végzettség kell ehez ,hogy eltudjam indítani a vállakozást?Köszönettel:

  Válasz
 22. Hajdu Sándor
  Hajdu Sándor 2011, május 28. at 21:45 |

  Üdvözlöm!

  Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy webshopot szeretnék nyitni ehez valamiféle engedélyre van e szükségem?válaszát előre is köszönöm

  Válasz
 23. M. Tóth Gábor
  M. Tóth Gábor 2011, július 15. at 17:29 |

  Üdvözlöm. Én egy zöldség-gyümölcs kiskereskedést szeretnék nyitni, illetve kisteherautóról szeretnék mozgóárusként árusítani egyéni vállalkozóként. Azt szeretném kérdezni öntől, hogy ehhez milyen igazolványokra és engedélyekre lenne szükségem, illetve hogy ezek körülbelül mennyi pénzbe és időbe kerülnek. Várom mielőbbi válaszát.

  Válasz
 24. Rónainé Bucs Bea
  Rónainé Bucs Bea 2011, július 22. at 16:03 |

  Üdvözlöm. Érdeklődnék,hogy gyógymasszőrként egyéni vállalkozó szeretnék lenni.Hivatalos,bejegyzett gyógymasszőr vagyok.Lesz munkaadóm és még pluszban szeretnék ezzel foglalkozni. Mi a teendőm? Várom mielőbbi válaszát.

  Válasz
 25. Ildikó
  Ildikó 2011, július 25. at 11:48 |

  Üdvözletem!
  A kérdésem az lenne, hogy egy használtruha üzlet megnyitásához milyen engedélyek kellenek és milyen végzettség.Nem szeretnék alkalmazottat felvenni én vezetném az üzletet és az eladó is én lennék.

  Köszönöm mielőbbi válaszát!

  Válasz
 26. Brunnerné Drácz Mária
  Brunnerné Drácz Mária 2011, október 4. at 14:36 |

  Nyugdijas vagyok és lenne lehetőségem egy maszek televiziónál dolgozni de Ő csak számla ellenében foglalkoztatna.
  Mi ilyenkor a teendőm??

  Válasz
 27. Leah
  Leah 2011, október 9. at 11:51 |

  Tisztelt Uram!

  Egyéni vállalkozóként szeretnék ezoterikus és spirituális tanácsadást végezni. Felsőfokú (pedagógusi) végzettségem van. Kérném tájékoztatását arról, hogy miként lehet beindítani ezt a vállalkozást.
  Köszönettel:
  Szegedi Leah

  Válasz
 28. Travel
  Travel 2011, december 5. at 14:00 |

  Tisztelt Uram ! 18 éve beutaztatási referensként dolgozom utazási irodában. Munkahelyem hamarosan megszűnik és egyéni vállalkozóként szeretnék tovább dolgozni. Iroda céljából budapesti lakással rendelkezem.
  Tevékenységeim TEAOR számai : 791101,791102,791103,791104,791105. Hogyan kezdjem ügyintézni és milyen kötelezettségekkel jár ez ? Kötelező-e könyvelő alkalmazása ilyen egyszemélyes vállakozás esetében?

  Válasz
 29. Kata
  Kata 2011, december 19. at 23:32 |

  Tisztelt Uram!
  Végzett építőmérnök vagyok.
  Februártól doktoranduszi képzésben [ösztöndíj] vennék részt az egyetemen. Mellette szeretnék egyéni vállalkozó lenni, hogy mérnöki tevékenységben számlát tudjak adni a megbízóimnak. Az összeg bizonytalan lenne, és nem rendszeres.
  Ajánlja-e Ön nekem az egyéni vállalkozói igazolvány kiváltását?
  Illetve a adótörvények szerint könyvelhetek-e magamnak?
  Köszönettel
  Kata

  Válasz
 30. carlos
  carlos 2012, január 23. at 15:22 |

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Evás vállalkozó vagyok és kisegítő családtagként szeretném alkalmi jelleggel a feleségemet foglalkoztatni. Ő 59 éves és 40 év munkaviszonnyal most ment nyugdíjba. Milyen bejelentési és adózási feltételekkel tehetem meg?

  Válasz
 31. Brigitta
  Brigitta 2012, február 21. at 15:57 |

  Tisztelt Uram.
  Egy meglévő élelmiszer boltot szeretnék átvenni.Ami vállalkozásként üzemel. A bolt rendelkezik a kötelező engedélyekkel stb. Azt szeretném tudni ,hogy én vendéglátó eladó szakképesítéssel rendelkezem,hogy átvehetem-e a boltot? Vagy más fajta szakképesítés is szükséges hozzá?Gondolom a vállalkozóit ki kell válltanom,de amúgy elegendő-e a végzettségem? Ezen kívűl még milyen papírok szükségesek? Válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel: Brigitta

  Válasz
 32. Zsanett
  Zsanett 2012, március 6. at 15:29 |

  Üdvözlöm!
  Egyéni vállalkozó szeretnék lenni, ugyanis kaptam egy állásajánlatot amihez ez elengedhetetlenül szükséges. Az érdekelne, hogy milyen költséggel jár a vállalkozói engedély/ igazolvány kiváltása, valamint a státusz fenntartása havonta/ évente?! Illetve az adózás érdekelne még, körülbelül mennyit vonnak le a vállalkozásból származó bevételből? Válaszát kérem e-mailben legyen szíves elküldeni! Előre is köszönöm.
  Tisztelettel: Zsanett

  Válasz
 33. Edina
  Edina 2012, március 19. at 13:31 |

  Tisztelt Deak Ur!
  Östermelö vagyok, es szeretnek baromfi tartassal foglalkozni, szinte kizarolag tojas arusitasa celjabol (kb 500 baromfira gondoltam)
  A kerdesem az lenne, hogy ennek milyen feltetelei vannak?
  Üdvözlettel: Edina

  Válasz
 34. Nagy Tunde
  Nagy Tunde 2012, április 23. at 22:59 |

  Tisztelt Deak Ur!
  Egy hasznaltruha uzletet szeretnek nyitni,egyeni vallakozas formajaban.Jelenleg kulfoldon elek es dolgozom,teljes munkaidoben,de van bejelentett magyarorszagi lakhelyem.Az uzletet edesanyam vezetne.A kerdesem az lenne,hogy az en nevemre kellene-e inditani a vallakozast,mint masodallas, es anyukam alkalmazott lenne,vagy az o nevere,hogyan erne meg jobban adozas es jarulekfizetes szempontjabol.Annak sem tudom,hol tudnek utana jarni,hogy ez szakkepesiteshez kotott tevekenyseg-e,ha igen eleg-e egy ruhazati eladoi tanfolyam,vagy boltvezetoi kepesites kell-e,szukseges-e penztargep.A helyi jegyzo sajnos nem valami segitokesz.
  Valaszat elore is koszonom!
  Tisztelettel
  Nagy Tunde

  Válasz
 35. horváth krisztián
  horváth krisztián 2012, május 5. at 20:14 |

  érdeklödni szretnék most szeretném kiváltani az egyéni válalkozoi igazolványt jár e valamien támogatás kezdö válalkozoknak és mien dokumentumok kelenek a kiváltáshoz és menyibe kerül tiszteletel horváth krisztián

  Válasz
 36. B.Andrea
  B.Andrea 2012, június 9. at 15:54 |

  Tisztelt Deák Úr!
  Nekem olyan kérdésem lenne,hogy vállalkozást szeretnék indítani,de nem tudom,hogy általános iskolai végzettséggel mik lehetnek a lehetőségek(én munkaerő kölcsönzőre gondoltam)De hogy ne legyen egyszerű,ingatlant szeretnék vásárolni a vállalkozás nevére,és nem tudom hogy így a munkanélküli központon keresztül ugyanúgy hozzájuthatok a vállalkozás indításhoz szükséges támogatáshoz?
  Köszönettel:Andrea

  Válasz
 37. poker
  poker 2012, június 12. at 17:05 |

  Tudna valaki segíteni az új Magyar pókertörvény bevezetésének státuszáról? Mennyiben vonatkozik a póker játékosok adózására és mikortól lép ténylegesen életbe?
  Köszönöm!

  Válasz
 38. József
  József 2012, augusztus 21. at 14:52 |

  Tisztelt Deák Úr!
  Takarmány boltot szeretnék nyitni otthon.
  Első kérdésem az hogy KFT-t vagy egyéni vállalkozást indítsak?
  A másik kérdésem pedig az, hogy hol tudom meg a feltételeket a bolt épületével kapcsolatosan, mik az előírások az ilyen jellegű bolt elindításához?
  Végzettségem boltvezető.
  Válaszát emilben kérném. Válaszát előre is köszönöm.
  Üdv. József
  radics.jozsef@gmail.com

  Válasz
 39. Judit
  Judit 2012, szeptember 5. at 19:14 |

  Kérlek, segítsen, hogy jól értem-e:
  – saját jogú nyugdíjas egyéni vállalkozást indít – ez kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó
  – köteles havonta 6.390 Ft EÜ-szolgáltatási járulékot fizetni
  – negyedévente köteles 27 % szociális hozzájárulási adót fizetni
  – negyedévente köteles havi 10 % nyugdíjjárulékot fizetni,
  vagy saját járulékait évente egyszer, az adóévet követő február 25-ig fizeti (kivéve persze az EÜ-szolg.járulékot).
  És még egy kérdés: átalányadózást választhat-e, ha vállalkozását ez év augusztustól kezdte meg. Ebben az esetben 25 % költséghányad levonásával állapítható meg a jövedelem. A költségekről kell-e számla? Köszönöm

  Válasz
 40. Nő
  2012, szeptember 5. at 21:03 |

  Gödöny mária vagyok végzetségem ábc eladó válalkozást szeretnék nyitni mik a feltételek.

  Válasz
 41. P.Tímea
  P.Tímea 2012, szeptember 22. at 21:37 |

  Üdvözlöm!
  Szeretnék elindítani egy műkörmös vállalkozást másod állásba ,mivel 8 órás főállással rendelkezem,és szeretném megkérdezni hogy milyen feltételek kellenek hozzá illetve milyen költségekkel jár?
  Válaszát előre is köszönöm. P.Tímea

  Válasz
 42. Bégányi Tamás
  Bégányi Tamás 2017, október 12. at 16:55 |

  Jó napot kívánok és az ügybe szeretnék érdeklődni hogy:Másod állásba szeretnék elindítani egy magán vállalkozást és hogy milyen kötelezettségem van.Meg hogy ha nincs hozzá végzettségem akkor el indíthatom e a vállalkozást?

  Válasz
 43. Zoli
  Zoli 2019, december 23. at 17:04 |

  Üdvözlöm

  Segítségüket szeretném kérni vállalkozói tevékenység, teáor választáshoz. A tevékenység, szórólapok, névjegykártyák, szerződés nyomtatványok és néhány egyéb nyomdai anyag tovább értékesítése. Tehát megrendelés alapján Én legyártatom ezeket és továbbadom a megrendelőnek. Én adok róla számlát a saját nevemben, de az elkészítést egy nyomda végzi. Ezt a tevékenységet, milyen teáor szám választásával tudom végezni és Katásként ezt végezhetem e?
  Köszönöm előre is.

  Válasz

Válaszolok


HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com

Jelen webhely sütiket (Cookie-kat) használ szolgáltatásainak működése, fejlesztése, statisztikai adatgyűjtés, valamint a felhasználói élmény fokozása érdekében. A Webhely használatával a felhasználó elfogadja a sütikre vonatkozó alábbi irányelveket, valamint adatvédelmi nyilatkozatot. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás