Skip to main content
AdózásVállalkozás

Kisvállalati adó – bejelentkezési szabályok 2013.

By 2012.11.16.Nincs hozzászólás2 perc olvasási idő

Kisvállalati adó – bejelentési szabályok

A 2012. évi CXLVII. törvényben felsorolt alanyi kör, azaz az egyéni cég, kkt., bt., kft., zrt., szövetkezet és lakásszövetkezet, erdőbirtokossági társulat, végrehajtó iroda, ügyvédi iroda és közjegyzői iroda, szabadalmi ügyvivői iroda, a külföldi vállalkozó illetve a belföldi üzletvezetési hellyel rendelkező külföldi személy dönthet arról, hogy 2013. január 1-től a vállalkozási tevékenysége alapján kötelező adó- és más közteherviselési kötelezettségét a kisvállalati adó alanyaként teljesíti.

Ennek fényében fontos tisztázni a bejelentkezés szabályait, melyek a következőek:

A kisvállalati adóalanyiság leghamarabb 2013. január 1-től választható. A bejelentkezést az adóévet megelőző év (jelen esetben 2012) december 1-től, legkésőbb az adóévet megelőző év december 20-áig, kizárólag elektronikus úton a ’T203KV számú nyomtatványon lehet megtenni.  A feltüntetett határidő jogvesztő.

Az adózói bejelentkezés visszavonható lesz a bejelentést követő naptári év január 15-éig szintén a ’T203KV nyomtatványon kizárólag elektronikus úton. A határidő elmulasztása esetén igazolási kérelem előterjesztésének nincs helye.

Ajánlott, a témához kapcsolódó bejegyzés:

Kisvállalati adó 2013 – kik választhatják?

Fontos megjegyezni, hogy nem jogszerű a bejelentkezés az adó hatálya alá, ha a bejelentkezés napján az adózó végrehajtható adótartozása meghaladja az 1 millió forintot.

Szólj hozzá

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com