Skip to main content
Adózás

Az Ön biztonsága érdekében …

By 2009.06.15.Egy hozzászólás2 perc olvasási idő

fules1Végre mi is meghallgathatjuk az adóhatóság által rögzített telefonbeszélgetéseinket. Fontos tehát tudni, hogy van rá lehetőségünk. Mint tudjuk, a félretájékoztatás nem jelent felmentést a törvény hatálya alól, de méltányosság alkalmazásánál enyhítő körülménynek számíthat egy-egy jól sikerült felvétel. Ahhoz, hogy ezek a felvételek visszakereshetőek legyenek, minimum egy név és egy hívás időpont szükséges, célszerű tehát feljegyzéseket készíteni a hatósággal történt beszélgetésekről.

(2) Az Art. 52. §-a a kö vetkezõ új (17) be kezdéssel egészül ki:
„(17) Az adóhatóság a telefonos ügyféltájékoztató és ügyintéző rendszerben folytatott beszélgetést – a közösségi adószám érvényességéről történő meggyőződés ügytípus kivételével – elektronikusan adat hordozóra rögzíti, és annak anyagát az adó megállapításához való jog,  illetve ha az hosszabb, akkor az adó végrehajtásához való jog elévüléséig, illetőleg a folyamatban levő bírósági eljárás befejezéséig megőrzi. Az adózó vagy képviselője kérelme alapján az általa folytatott, e bekezdés szerint meg őrzött telefon beszélgetéseit meghallgathatja.”

Egy hozzászólás

  • Attila szerint:

    Nem tudom mire jó ez a dolog, szerintm a gyakorlatban nem sok hasznát lehet venni. Főleg az előkeresés lesz megoldhatatlan probléma számukra!

Szólj hozzá

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com