Skip to main content
Adózás

Adófeltöltés 0817 nyomtatványon

By 2008.12.20.Nincs hozzászólás2 perc olvasási idő

kondiTisztelt Cím!

Társasági adó eloleg feltöltéshez kapcsolódó mulasztási bírsággal kapcsolatosan az alábbi esetre kérem szíves tájékoztatásukat:

Feltöltésre kötelezett vállalkozás a feltöltési kötelezettségének adófolyószámláján más adónemem mutatkozó túlfizetés átvezettetésével kíván eleget tenni. Az átvezetési kérelmet a december 20-i feltöltési kötelezettséget megelozo 30 napon belül nyújtja be. Amennyiben a feltöltési határidoig az átvezetés nem történik meg, az APEH él-e mulasztási bírság kiszabásával. Amennyiben igen  kérelemre elengedi, illetve mérsékli-e tekintettel az átvezetés kezdeményezésére.

Budapest, 2008. december 17.

Tisztelettel:
TM

Tisztelt Ügyfelünk!

Hivatkozással a fenti szám alatt benyújtott beadványára az alábbi tájékoztatást adom:

Az adózás rendjérol szóló módosított 2003.évi XCII.törvény (Art)                                                                  43.§.(4). bekezdése értelmében az adózó bevallásában rendelkezhet arról, hogy az igényelt költségvetési támogatást az adóhatóság az adózó által megjelölt adó megfizetésére számolja el. A jogszeruen igényelt költségvetési támogatás beszámításával az adó megfizetettnek, a költségvetési támogatás kiutaltnak minosül. A költségvetési támogatás kiutalása, illetoleg az adó megfizetése idopontjának az igénylés (bevallás) beérkezése, de legkorábban a támogatás esedékessége napját kell tekinteni.
Ugyanezen paragrafus (5).pontja alapján ha az adózó az adott adóra adótartozásánál nagyobb összeget fizetett be az adóhatósághoz (túlfizetés), az adóhatóság a túlfizetés összegét az adózó kérelmére az általa nyilvántartott más adótartozásra számolja el.
Ez esetben is az adó megfizetése idopontjának a bevallás beérkezése idopontját kell tekinteni.

Üdvözlettel:

APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatósága
Tájékoztatási Osztály

Szólj hozzá

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com