Túl az Óperencián - adóblog.hu

Túl az Óperencián

Túl az Óperencián! Az indulás után 64 nappal Kovácsik Levente és Szabó Norbert Ádám 2016. január 30-án Kele nevű páros kajakjukkal szerencsésen elérték Antigua és Barbuda partjait.

Túl az Óperencián

A 6500 kilométeres megtett útvonal

A fiúk jól vannak és ezúton gratulálunk nekik az emberfeletti teljesítményhez!

Elindultak meghódítani az Atlanti-óceánt

A FarFarAway csapata éppen halált megvető bátorsággal küzd az óceánon. Levi és Norbi 3 éve vették a fejükbe, hogy egy páros kajakkal átevezik az Atlanti-óceánt. Azóta sok mindenen keresztül mentek: megszervezték a projektet, felkészítették magukat, elkészíttették a hajójukat és több próbautat is tettek. És nem utolsó sorban: október végén elindultak Spanyolország partjaitól! Most már több, mint 40 napja az óceánon vannak. A Nagy Út közel 2/3-át megtették. Úgyhogy bátran mondhatjuk, hogy célegyenesben vannak.

Kovácsik Levente és Deák Viktor

Jobb oldalon Kovácsik Levente, közvetlenül a 2015 októberi 11-i újpesti indulás előtt

Mint egyik szponzorjuk – és mint barátjuk is – drukkolunk nekik erre az utolsó szakaszra, hogy épségben átérjenek a túlsó partra és sikeresen kiköthessenek Antigua és Barbuda szigetén!  GPS jeleik alapján az óceánon követhetőek a fiúk a következő linken: https://my.yb.tl/farfaraway
Hajrá Fiúk! Kitartást!

Az Óperencián innen

Túl az Óperencián!

Szabó Norbert Ádám és Kovácsik Levente

Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy speciális páros kajakunkkal keresztülevezzük az Atlanti-óceánt.
Utunk Spanyolországból indul, ahonnan megállás és külső támogatás nélkül, 6500 km-t megtéve a nyílt óceánon keresztül szeretnénk eljutni Amerikába, és épségben kikötni, a Karib-szigetek egyikén.

Mindezzel saját határainkat akarjuk a végletekig feszegetni. Olyan lelki és fizikai kihívásokkal kívánunk szembenézni, melyekkel a normális körülmények között senki sem találkozhat. Meg akarjuk ismerni önmagunkat, ráeszmélni a természet lépték nélküli csodáira, és megküzdeni annak végtelen erejével!

Kele és a srácok

Kele és a srácok

Ha ez sikerül, világelsőként kerülünk bejegyzésre, mivel páros kajakkal ekkora utat még senki nem tett meg megszakítás nélkül.

Kele és a hasznos teher

kele

Kele

felszerelés

A felszerelés

300 kilogramm élelmiszer

300 kilogramm élelmiszer

Norbi és Levi

Levi és Norbi